Založ si blog

Melódia života

Nie vždy je jednoduché rozumieť textu piesni . Nech je akokoľvek jednoduchý či zložitý . Nevieme porozumieť slovám , ktoré nám chcel dotyčný spevák povedať . Sú to jednotlivé myšlienky , zaspievané v tónoch hudby.

Sedím uprostred veľkej izby . Počúvam rádio ..započujem melódiu  . Započúvam sa do textu . Mám pocit že slová ktoré počujem ,vyslovuje moje vnútro . Niektoré piesne , sú o nás . Ako keby ich spievali nám . Naspievané preto , aby sme sa necítili sami , aby sme vedeli že nie sme jediní na svete kto prežíva bolesti , radosti , smútok a strach tak ako my . Každé slovo sedí do kontextu nášho života . Melódia piesni je častokrát súhlasná s  našou melódiou života . Vynárajú sa nám spomienky , ktoré nám pripomínajú to čo sme prežili . Občas sa nám do oči tlačia slzy . Sú to horúce priezračné kvapky stekajúce po lícach .Niekdy naopak , vynoria sa nám tie najkrajšie spomienky ukryté za našim úsmevom . Každý máme svoju melódiu života . Jediný rozdiel medzi životnou melódiou a melódiou v piesni  je čas . Naša melódia sa spustila pri začiatku nášho života . Mali by sme počúvať, to čo nám tvorca našej piesni chce povedať . Naše srdce je dôležitou súčasťou hudby . Ušami počujeme melódiu , očami vidíme noty piesne ..toto sú ale zmysli ktoré nás časom sklamú . Nebudeme dobre počuť , nebudeme dobre vidieť . Ale jeden zmysel ,  zvaný cit zostane . Musíme sa riadiť srdcom a správne prespievať cit ktorý máme v sebe . Nemajme strach cítiť. Je v poriadku mýliť sa . Všetci sa môžme pomýliť , Tak ako aj naše srdce . Cez to všetko by sme mali počúvať , spievať , nechať sa unášať . Nie každá časť piesni je krásna a ušiam lahodná , ale to neznamená že nie je súčasťou nášho života.

Nesprávna voľba

18.04.2017

Stojím pred regálom s kozmetikou . Niekoľko druhov , cien , farbí , odtieňov . Nie je jednoduché vybrať si ten správny kozmetický výrobok . Naša pleť potrebuje len to najlepšie . No ako mám vedieť , že s tekutou očnou linkou sa mi bude ľahšie maľovať ako s tuhou v podobe ceruzky .Opisujem tu ženskú nerozhodnosť vo chvíľu pred regálom . Ale nie je to len o kozmetike a [...]

Život ako kolotoč

16.04.2017

Nevinná detská preliezačka . Nachádzajúca sa takmer na každom detskom ihrisku v okolí . Každý jeden sme sa hrali na nastupujúcich a vystupujúcich . Poznáme ten pocit tlaku keď kolotoč naberá príliš vysokú rýchlosť . Ten trpký závrat , ktorý nás opantá hneď, ako sa kolotoč zastaví a my sa chceme postaviť či nedajbože hneď kráčať . Kto by čakal že nevinná hra [...]

Rozsvietená kontrolka

16.04.2017

Som posadnutá kontrolou , usporiadaním a disciplínou . Tri vlastnosti ktoré mi mali zaručiť nalinajkovaný život . Život, ktorý som mala naplánovaný od svojho detstva . Bol perfektne načasovaný v každom bode . Vždy som vedela čo bude nasledovať ďalej . Čo príde zajtra , o týždeň ,o rok . Tak to malo byť a tak som si to predstavovala . Moje predstavy sa v sekunde [...]

Vuong Dinh Hue

Komunista dobrovoľne odstúpil z postu šéfa parlamentu. Hue „porušil stanovy strany“

26.04.2024 15:02

Vuong Dinh Hue je ďalším popredným vietnamským činiteľom, ktorý prišiel o funkciu v rámci prebiehajúcej protikorupčnej kampane.

čaputová

Čaputová sa na záver úradovania v Košiciach stretla s Schusterom

26.04.2024 14:08

Súčasťou jej piatkového programu bola aj diskusia so študentmi žurnalistiky a politológie Filozofickej fakulty Univerzity P. J. Šafárika o význame slobodných médií pre demokraciu.

Fico, Kmec

Peniaze z plánu obnovy môžu byť podľa Fica štartom veľkých modernizačných programov

26.04.2024 13:54

Premiér Robert Fico to uviedol po pracovnom stretnutí s podpredsedom vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívania eurofondov Petrom Kmecom.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

PS organizuje ďalší protest, vláda podľa hnutia valcuje Slovensko po vzore autokratov

26.04.2024 13:30

Hlavnou témou protestu je boj proti ovládnutiu RTVS.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 6
Celková čítanosť: 8986x
Priemerná čítanosť článkov: 1498x

Autor blogu

Kategórie

Archív