Založ si blog

Nesprávny krok

Ako malé dievča som si poskakovala z nohy na nohu . Skackala po dlaždiciach a s úsmevom si predstavovala život naokolo mňa . Vtedy som si myslela že všetko čo robím je správne . Nepremýšľame nad tým čo robíme , lebo to chceme a sme s tým stotožnení . Myslíme si že naše rozhodnutie je správne . Nehľadáme cestu späť , nekráčame dozadu ale ideme vpred , bežíme za motýľom ktorý lieta po lúke .

S našim dospievaním prichádzajú momenty . Momenty kedy začneme premýšľať nad vyloženými kartami na stole . Bolo správne ukázať čo držíme , a následne položiť na stôl tie najlepšie karty aké sa nachádzali v našich rukách ? Bol správny krok predložiť ich ?

Nebolo by jednoduchšie poznať veci skôr , mať v rukách istý plán a podľa neho kráčať cestou po lese ? ..jeden nesprávny krok môže predsa zapríčiniť toľko bolesti . Prečo dokáže byť mapa sveta keď nedokážeme mať mapku života .Mapa ktorá nám ukáže kade kráčať .  Všetci nám hovoria ako sa máme správať a čo máme robiť. Neskúsili sme premýšľať nad tým či by nebolo ľahšie zastaviť ? Nevykročiť vpred .. tam kde možno nechceme aby sme sa dostali . Aby práve tento krok nebol ten nesprávny . Alebo práve naopak ? Naše nesprávne kroky nás učia žiť život ktorý nechceme .

Všetci splietajú otrepané vety „Všetko je na niečo dobré “ ..ale je to skutočne tak? môžme si povedať pri našom nesprávnom kroku túto vetu ? Je to len fráza ktorá má slúžiť ako nálepka na ranu z nesprávneho kroku . Pri každom nesprávnom kroku sme blízko svojho srdca . Viete prečo srdce ? Bolí nás vlastná hlúposť ktorú si dokážeme uvedomovať . Tvárou hľadíme priamo na dno rieky  . Nestavajme sa . Urobme jeden medzikrok ..Maličký medzikrok. Zoberme do ruky vodu a napime sa . Napime sa kroku ktorý bol nesprávny a pamätajme si chuť .

Neobzerajme sa , tam kde sme urobili chybu . Nevracajme sa na miesto ktoré nám spôsobuje bolesť . Lebo sme spravili nesprávny krok a neuvedomili si vážnosť nášho vykročenia . Každému jednému sa pri čítaní tohto článku rozsvieti kontrolka ktorá zaznamenáva Váš chybný krok . Usmejme sa a poďme vpred .. v dnešnej dobe je dôležité obzerať sa okolo seba a hlavne dávať si pozor s kým sa obzeráme jedným smerom . Či naozaj cesta , ktorou nás niekto sprevádza je tá správna alebo tá chybná . Či vlak v ktorom sedíme nie je práve ten ktorý smeruje tam kde nechceme . Vystúpme skôr ako budeme ďalej od cieľa ktorým chceme ísť .

 

Nesprávna voľba

18.04.2017

Stojím pred regálom s kozmetikou . Niekoľko druhov , cien , farbí , odtieňov . Nie je jednoduché vybrať si ten správny kozmetický výrobok . Naša pleť potrebuje len to najlepšie . No ako mám vedieť , že s tekutou očnou linkou sa mi bude ľahšie maľovať ako s tuhou v podobe ceruzky .Opisujem tu ženskú nerozhodnosť vo chvíľu pred regálom . Ale nie je to len o kozmetike a [...]

Melódia života

17.04.2017

Nie vždy je jednoduché rozumieť textu piesni . Nech je akokoľvek jednoduchý či zložitý . Nevieme porozumieť slovám , ktoré nám chcel dotyčný spevák povedať . Sú to jednotlivé myšlienky , zaspievané v tónoch hudby. Sedím uprostred veľkej izby . Počúvam rádio ..započujem melódiu . Započúvam sa do textu . Mám pocit že slová ktoré počujem ,vyslovuje moje vnútro . [...]

Život ako kolotoč

16.04.2017

Nevinná detská preliezačka . Nachádzajúca sa takmer na každom detskom ihrisku v okolí . Každý jeden sme sa hrali na nastupujúcich a vystupujúcich . Poznáme ten pocit tlaku keď kolotoč naberá príliš vysokú rýchlosť . Ten trpký závrat , ktorý nás opantá hneď, ako sa kolotoč zastaví a my sa chceme postaviť či nedajbože hneď kráčať . Kto by čakal že nevinná hra [...]

Alexej Navaľnyj

WSJ: Putin zrejme nenariadil zabiť Navaľného, konštatovali americké tajné služby

27.04.2024 12:42

Americké tajné služby podľa nemenovaných predstaviteľov dospeli k záveru, že Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného vo februári zabili.

Demmin

Keď matky topili svoje deti. Hromadné samovraždy v nacistickom Nemecku

27.04.2024 12:00

Nacistická propaganda a strach z Červenej armády v apríli 1945 spôsobili, že v mestečku Demmin spáchalo samovraždu najmenej 900 ľudí.

vezuv

V okolí sopky Vezuv zaznamenali silnejšie zemetrasenie

27.04.2024 11:51

Oblasť okolo sopky Vesuv neďaleko juhotalianskej Neapola dnes ráno zasiahlo zemetrasenie o sile 3,9 stupňa.

Dvoch neplnoletých zasiahol prúd, vyliezli na odstavený vlak

27.04.2024 11:29

Dve neplnoleté osoby zasiahol na železničnej stanici v Malackách elektrický prúd. Stalo sa tak po tom, čo vyliezli na odstavený vlak.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 6
Celková čítanosť: 8992x
Priemerná čítanosť článkov: 1499x

Autor blogu

Kategórie

Archív