Založ si blog

Život ako kolotoč

Nevinná detská preliezačka . Nachádzajúca sa takmer na každom detskom ihrisku v okolí . Každý jeden sme sa hrali na nastupujúcich a vystupujúcich . Poznáme ten pocit tlaku keď kolotoč naberá príliš vysokú rýchlosť .  Ten trpký závrat , ktorý nás opantá hneď, ako sa kolotoč zastaví a my sa chceme postaviť či nedajbože hneď kráčať . Kto by čakal že nevinná hra z detstva , je len blízko od skutočnej reality .

Žijeme v rýchlom kolotoči života . Deň a noc sa premieňajú rýchlosťou svetla a my sa nestíhame obzerať ani za vlastným tieňom . Kolotoč , ktorý pozostáva z pár osôb a činností je unavujúci . Zobudiť sa , ísť do práce , prísť z práce , variť , upratať , starať sa o deti , prať , žehliť ..toto sú činnosti v živote ktoré ma majú čakať ?Vlastne len zlomok činností.. Naozaj som sa narodila kvôli tomuto ? Nechcem sa točiť v kolotoči života sama a vlastne nechcem sa točiť vôbec . Myslíte si že toto je to , prečo ste tu ? Máme právo si vybrať ? Žiť v kolotoči predsa nie je život . Je to len kolobeh ktorý pozostáva s tých istých vecí . Alebo si vyberáme len farbu a druh kolotoču v ktorom máme potom existovať ?

Som študentka . Môj kolobeh nie je náročný . Nie tak ako ten váš , žien naokolo . Vravím ženy a nie muži , bohužiaľ. Ospravedlňujem sa , ale je to tak . Vždy sme to mali , a vždy to aj budeme mať ťažšie ako vy . Vaša žena sa ponáhľa domov z práce navariť . Vy sa ponáhľate domov najesť , ak sa ponáhľate . Zarábame tak ako vy , vaše zodpovednosti sa stali aj našimi . ( česť výnimkám , no klobúk skladať nebudem ) . Odbočila som od témy ktorej by som sa chcela venovať v tomto článku .

Ohromená a celá stuhnutá pozerám na scénu pred sebou . Pred povinnosťami ktoré ma majú čakať neskôr . Viem že to zvládnem , tak ako to zvládlo x-y ľudí predo mnou  . Premýšľam nad tým s hrčou v krku a prehĺtam nasucho . Toto nie je moje poslanie . Nie je moje ale ani vaše . Sme viac ako účastníčky kolotoču . Naučili sme sa vzdorovať tlaku ktorý prináša rýchlosť jazdy na kolotoči . Čo tak vystúpiť ? Čo tak sa stať osobou ktorá kolotoč bude roztáčať ? Je to také ťažké alebo to ťažkým robí odporujúci vzduch narážajúci počas jazdy ? .. Keď sme boli deti , jeden točil , ostatní sa točili . Jednoducho sme položili nohy na zem a kolotoč zastavili . Ak sme sa postavili príliš skoro , spadli sme na zem . Aj po tom najtvrdšom páde sme dokázali po chvíli vstať . Tak prečo nepoložiť nohu na zem a nezastaviť ? ..zastavme spolu ..viacerým to pôjde jednoduchšie .. nemajme strach  , zo zničených topánok ktoré naše mami privádzali do šialenstva ..skúsme to , vystúpme , spadnime , postavme sa ..jediné čo stratíme je rovnováha ktorú stále dokážeme nadobudnúť . No pretočené roky nám nikto nevráti ..

Nesprávna voľba

18.04.2017

Stojím pred regálom s kozmetikou . Niekoľko druhov , cien , farbí , odtieňov . Nie je jednoduché vybrať si ten správny kozmetický výrobok . Naša pleť potrebuje len to najlepšie . No ako mám vedieť , že s tekutou očnou linkou sa mi bude ľahšie maľovať ako s tuhou v podobe ceruzky .Opisujem tu ženskú nerozhodnosť vo chvíľu pred regálom . Ale nie je to len o kozmetike a [...]

Melódia života

17.04.2017

Nie vždy je jednoduché rozumieť textu piesni . Nech je akokoľvek jednoduchý či zložitý . Nevieme porozumieť slovám , ktoré nám chcel dotyčný spevák povedať . Sú to jednotlivé myšlienky , zaspievané v tónoch hudby. Sedím uprostred veľkej izby . Počúvam rádio ..započujem melódiu . Započúvam sa do textu . Mám pocit že slová ktoré počujem ,vyslovuje moje vnútro . [...]

Rozsvietená kontrolka

16.04.2017

Som posadnutá kontrolou , usporiadaním a disciplínou . Tri vlastnosti ktoré mi mali zaručiť nalinajkovaný život . Život, ktorý som mala naplánovaný od svojho detstva . Bol perfektne načasovaný v každom bode . Vždy som vedela čo bude nasledovať ďalej . Čo príde zajtra , o týždeň ,o rok . Tak to malo byť a tak som si to predstavovala . Moje predstavy sa v sekunde [...]

Oheň / Plamene / Požiar /

Rusko plánuje sabotáže v Európe. Moskva nemá zábrany, varujú tajné služby

05.05.2024 17:06

Keir Giles z inštitútu Chatham House tvrdí, že vďaka nim sa môže Rusko naučiť, ak chce skutočne Európu paralyzovať. Ide podľa neho o nácvik.

Tank / Gaza /

Netanjahu odmietol požiadavku Hamasu na ukončenie vojny. Izrael uzavrel dôležitý hraničný priechod s Gazou

05.05.2024 16:20

Politický vodca Hamasu Ismáíl Haníja obvinil Netanjahua zo sabotovanie snáh o sprostredkovanie dohody o prímerí.

Zuzana Čaputová

Čaputová sa nechystá do straníckej politiky. Chce zostať na Slovensku a byť užitočná pre spoločnosť

05.05.2024 16:00

Rozhodnutie nekandidovať opätovne na hlavu štátu neľutuje.

Rusko Toržók Putin prezident

Slovenská firma zaradená na sankčný zoznam USA predávala softvér do Ruska, jej majiteľ je zapojený do miliónovej kauzy so zmenkou v Moskve

05.05.2024 16:00

Podľa zistení Pravdy je majiteľom eseročky cudzinec, ktorý býva v Londýne a spoluvlastní schránkovú firmu, ktorá sa objavila aj v databáze Pandora Papers.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 6
Celková čítanosť: 9007x
Priemerná čítanosť článkov: 1501x

Autor blogu

Kategórie

Archív